4 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν πιείτε καφέ το πρωί

Και σίγουρα δεν τα κάνετε…

 

Συνήθεια που συναντάς σε 9 στους 10 ενήλικες σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Μόλις ξυπνήσεις, ετοιμάζεις τον καφέ και αφήνεσαι στο άρωμα του και την πλούσια γεύση του.

Όμως έρχονται οι ειδικοί και μας ανατρέπουν αυτή τη ρουτίνα, αφού υπάρχουν 4 πράγματα που καλό θα είναι να κάνουμε πριν πιούμε τη πρώτη γουλιά καφέ το πρωί.

 

Ενυδάτωση πριν τον καφέ

Θα μου πεις ο καφές υγρός δεν είναι; Είναι αλλά δεν προσφέρει την ίδια ποιότητα ενυδάτωσης με ένα ποτήρι νερό. Και είναι πολύ σημαντικό ο οργανισμός να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα ενυδάτωσης, καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας αφυδατώνεται.

 

Φάε πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες

Ο καφές με άδειο στομάχι μπορεί να ανεβάσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Οι διακυμάνσεις στο σάκχαρο μέσα στην ημέρα, μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές, κυρίως στο στομάχι και το έντερο.

Βούρτσισε τα δόντια σου

Ναι και μένα μου φάνηκε περίεργο και ναι το παραδέχομαι το κάνω με αντίθετη σειρά. Τα οξέα στον καφέ αποδυναμώνουν το σμάλτο των δοντιών μας και το βούρτσισμα αμέσως μετά την κατανάλωση καφέ μπορεί να βλάψει τα δόντια μας. ΑΝ δεν θες πρώτα να πλύνεις τα δόντια σου και μετά να απολαύσεις τον καφέ σου, άσε να περάσουν τουλάχιστον 30 λεπτά.

 

Άσε να περάσουν το λιγότερο 60 λεπτά από την ώρα που ξύπνησες

Το ιδανικό είναι 90 λεπτά σύμφωνα με τους ειδικούς.

Μέσα στην πρώτη ώρα που ξυπνάμε, τα επίπεδα κορτιζόλης μας ανεβαίνουν και πέφτουν απότομα σε μια απόκριση που είναι γνωστή ως η απόκριση αφύπνισης της κορτιζόλης. Αυτή η άνοδος και η πτώση της κορτιζόλης αντιπροσωπεύει ένα υγιές νευρικό σύστημα. Όταν περιμένουμε 90 λεπτά αφού ξυπνήσουμε για να πιούμε καφέ μπορούμε να βελτιώσουμε τα επίπεδα της ενέργειάς μας μέσα στην μέρα.

Close Float
Σοκολάτα 102,4