Αυτή είναι η καλύτερη ώρα για το πλύσιμο των πιάτων

Σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει άπλυτα πιάτα στο νεροχύτη αλλά μερικές φορές δεν είναι τόσο εύκολο να τα πλένουμε ακριβώς μετά το γεύμα, είτε επειδή είμαστε κουρασμένοι είτε επειδή δεν έχουμε τη διάθεση. Οπότε συχνά μπορεί να ξυπνάμε το πρωί και να βλέπουμε ένα χάος στην κουζίνα… Δεν είναι ό,τι καλύτερο αλλά συμβαίνει. Ωστόσο, δεν είμαστε οι μόνοι που το παθαίνουμε! Και μάλιστα οι ειδικοί λένε ότι κανονικά πρέπει να πλένουμε τα πιάτα μετά το πρωινό μας! Και θα εξηγήσουμε παρακάτω το γιατί.

 

Αν έχουμε φροντίσει από το βράδυ να αφήσουμε μια τακτοποιημένη κουζίνα, δηλαδή έναν άδειο νεροχύτη, καθαρούς πάγκους, κεραμικά μάτια που λάμπουν και άδειο καλάθι απορριμμάτων, μετά το πρωινό γεύμα και την προετοιμασία των τάπερ για σχολείο και εργασία όλα αυτά θέλουν πάλι δουλειά. Κι αν αποφασίσουμε να αγνοήσουμε αυτό το πρωινό χάος στην κουζίνα μας, αυτό θα χειροτερεύσει μέσα στην υπόλοιπη ημέρα μας.

 

 

Αν, για παράδειγμα, τα πιάτα του πρωινού μας στοιβάζονται στον νεροχύτη, πολύ εύκολα θα βάλουμε και αυτά του μεσημεριανού μας γεύματος επάνω τους. Και πριν το καταλάβουμε τα παιδιά θα επιστρέψουν το απόγευμα από το σχολείο και τα λερωμένα τάπερ τους θα μπουν κι αυτά στον ίδιο σωρό. Λίγο αργότερα, θα αρχίσει η προετοιμασία του δείπνου – ίσως η πιο δύσκολη ώρα της ημέρας για πολλούς. Είναι η ώρα που μας βγαίνει όλη η κούραση της ημέρας και το να έχουμε να αντιμετωπίσουμε επιπλέον έναν μεγάλο σωρό από άπλυτα πιάτα, τα οποία πρέπει να πλυθούν για να πλύνουμε το μαρούλι ή να στραγγίσουμε τα ζυμαρικά είναι συχνά αρκετός λόγος για να ακυρώσουμε τελείως το βραδινό μας μαγείρεμα.

 

 

Από την άλλη μεριά, το να καθαρίζουμε πάντα μετά το πρωινό μας την κουζίνα μας, μπορεί να κάνει την υπόλοιπη μέρα μας να κυλήσει πολύ ομαλά. Ένα καθαρός, άδειος νεροχύτης μάς παρακινεί να βάλουμε την κούπα του καφέ που μόλις χρησιμοποιήσαμε κατευθείαν στο πλυντήριο πιάτων αντί στον νεροχύτη. Με τον ίδιο τρόπο, θα καθαρίσουμε και μετά το μεσημεριανό γεύμα πιο εύκολα, από τη στιγμή που θα έχουμε μόνο αυτά τα πιάτα να πλύνουμε και όχι και του πρωινού. Και με αυτόν τον τρόπο επηρεάζονται και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, τα οποία αντικρίζοντας έναν άδειο νεροχύτη δεν τον γεμίζουν, αλλά πλένουν επίσης κάθε κομμάτι που χρησιμοποιούν επί τόπου.

 

 

Πώς το πετύχουμε πρακτικά

Μπορούμε να ξεκινήσουμε την πρωινή καθαριότητα της κουζίνας μας μαζεύοντας ό,τι τρόφιμα έχουμε παρατήσει πάνω στον πάγκο και καθαρίζοντας τον. Στη συνέχεια, θα τακτοποιήσουμε και θα σκουπίσουμε το τραπέζι. Και την ώρα που ετοιμάζεται ο καφές στην καφετιέρα ή ψήνεται το τοστ μας μπορούμε να την εκμεταλλευτούμε πλένοντας ό,τι υπάρχει στον νεροχύτη. Μπορούμε να αναβάλλουμε να φάμε το πρωινό μας μέχρι τα παιδιά να έχουν φύγει για το σχολείο, όταν θα είμαστε πιο ήρεμοι.

Ένα άλλο κόλπο που μπορούμε να εφαρμόσουμε είναι να προκαλέσουμε τον εαυτό μας να δει τι μπορεί να καθαρίσει μέσα σε πέντε λεπτά. Αναπόφευκτα θα δούμε ότι μπορούμε πράγματι να κάνουμε πολλά περισσότερα από όσα πιστεύαμε ή να αφιερώσουμε λίγα ακόμη λεπτά για να τα έχουμε όλα στην εντέλεια. Ένα είναι σίγουρο: το καθάρισμα της κουζίνας μετά την πρωινή τρέλα μπορεί να οδηγήσει σε ένα ήρεμο απόγευμα, ένα που θα ξεκινά με την προετοιμασία του δείπνου με μεγαλύτερη ενέργεια και καλή διάθεση.

 

 

[ΠΗΓΗ]

Close Float
Σοκολάτα 102,4