Γαλλία: Πτήση με αερόστατο στην άκρη του διαστήματος για 132.000 δολάρια

Στην «κούρσα του διαστημικού τουρισμού» μπήκε μια γαλλική νεοφυής εταιρεία που ανακοίνωσε ότι από το 2025, θα προσφέρει στους ενδιαφερόμενους την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη στρατόσφαιρα με ένα μπαλόνι για «μόλις» 132.000 δολάρια.

«Συνεργάστηκα με τη γαλλική διαστημική υπηρεσία και δουλέψαμε μαζί για την ιδέα του μπαλονιού», δήλωσε στο Bloomberg, ο ιδρυτής και αεροδιαστημικός μηχανικός της εταιρείας Zephalto, Vincent Farret d’Astiès.

Με βάση το δημοσίευμα, η εταιρεία σχεδιάζει 60 πτήσεις τον χρόνο με 6 επιβάτες και δυο πιλότους σε κάθε πτήση. Οποιοσδήποτε είναι αρκετά υγιής ώστε να μπορεί να πετάξει με αεροπλάνο μπορεί να επιβιβαστεί σε ένα μπαλόνι της εταιρείας, δήλωσε ο ιδρυτής.

Η εμπειρία στο πολυτελές αερόστατο της εταιρείας (ο σχεδιασμός του οποίου δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί) δεν θα μοιάζει καθόλου με μια τυπική εμπορική πτήση. Τα μπαλόνια της Zephalto, τα οποία θα είναι γεμάτα με ήλιο ή υδρογόνο, θα αναχωρούν από τη Γαλλία και θα ανεβαίνουν στα 25 χιλιόμετρα στη στρατόσφαιρα μέσα σε μιάμιση ώρα.

 

Μόλις θα φτάνουν στο μέγιστο υψόμετρο, το οποίο είναι τρεις φορές υψηλότερο από ό,τι για ένα εμπορικό αεροσκάφος, τα μπαλόνια θα παραμένουν εκεί για τρεις ώρες, επιτρέποντας στους επιβάτες να δουν την καμπυλότητα της Γης. Η κάθοδος διαρκεί ακόμη μιάμιση ώρα. Κατά τη διάρκεια της εξάωρης πτήσης οι ταξιδιώτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκλεκτό φαγητό και κρασί.

«Επιλέξαμε τα 25 χιλιόμετρα γιατί είναι το υψόμετρο όπου βρίσκεσαι στο σκοτάδι του διαστήματος, με το 98% της ατμόσφαιρας από κάτω σου, ώστε να μπορείς να απολαύσεις την καμπυλότητα της Γης στη μπλε γραμμή. Βρίσκεσαι στο σκοτάδι του διαστήματος, αλλά χωρίς την εμπειρία της μηδενικής βαρύτητας», δήλωσε ο Farret d’Astiès.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Zephalto έχει ήδη πραγματοποιήσει τρεις δοκιμαστικές πτήσεις με πιλότους, αλλά καμία δεν έφτασε στο ύψος των 25 χιλιομέτρων. Η εταιρεία ελπίζει να ξεκινήσει πτήσεις το 2025 και καλεί τους ενδιαφερόμενους να κάνουν κράτηση για μια μελλοντική πτήση.

 

 

 

[ΠΗΓΗ]

 

Close Float
Σοκολάτα 102,4