Για 80 χρόνια το Χάρβαρντ έψαχνε τι μας κάνει πραγματικά χαρούμενους Και τελικά το βρήκε

Και όχι, δεν είναι τα χρήματα.
Η ζωή έχει τα πάνω της, αλλά και τα κάτω της. Τίποτα δεν έρχεται εύκολα, τουλάχιστον στους περισσότερους, και πρέπει να παλέψεις προκειμένου να πετύχεις αυτό που θες. Πολλές φορές βέβαια αναλωνόμαστε σε πράγματα που νομίζουμε πως θα μας κάνουν χαρούμενους, χωρίς να είναι αυτή η πραγματική ουσία.

 

 

Έρευνες έχουν δείξει ότι περίπου το 40% της ευτυχίας των ανθρώπων είναι αποτέλεσμα των επιλογών τους. Ένα παλιό κλασικό ρητό λέει πως «τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία». Όμως τι μπορεί να μας κάνει ευτυχισμένους;
Αυτό αναρωτιόταν εδώ και σχεδόν 80 χρόνια το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το οποίο απ’ ότι φαίνεται βρήκε τελικά την απάντηση. Τα αποτελέσματα της έρευνας του, που ξεκίνησε το 1938 και στην οποία πήραν μέρος 724 άτομα από διάφορα οικονομικά και κοινωνικά υπόβαθρα, είχε σκοπό να αποκαλύψει τι κάνει τους ανθρώπους πραγματικά ευτυχισμένους στη ζωή τους.

 

Έτσι, ειδικοί μελέτησαν αυτά τα άτομα σε όλη τους τη ζωή και έφτασαν σε μια μεγάλη αποκάλυψη. Είναι δύο τα πράγματα που τελικά μας κάνουν ευτυχισμένους. Ο πρώτος παράγοντας είναι οι συναισθηματικοί δεσμοί. Φίλοι, σχέσεις, οικογένεια. Όταν δηλαδή ένα άτομο έχει γύρω του ανθρώπους που αγαπά και τον αγαπούν.

Ο δεύτερος παράγοντας δεν είναι τα χρήματα, αλλά μια απλή στάση ζωής: να μην ανησυχείς για μικρά πράγματα. Οι άνθρωποι που μπορούσαν να επικεντρωθούν μόνο σε αυτά που είχαν πραγματική σημασία, ήταν τελικά πιο χαρούμενοι στη ζωή τους. Ακόμη και αν δεν ήταν πλούσιοι.

Close Float
Σοκολάτα 102,4