Γιατί όλα τα ασανσέρ έχουν και από έναν καθρέφτη;

Γιατί πλέον σε κάθε είδος ασανσέρ υπάρχει και ένας καθρέφτης;

Και προφανώς, ο λόγος δεν είναι οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει κανείς, για να τις αναρτήσει στα κοινωνικά δίκτυα, όπως ούτε και το… design.

Όπως λένε ειδικοί επί του θέματος, η πραγματική αιτία είναι ο έλεγχος που προσφέρει ώστε να μπορεί κανείς να παρακολουθεί κάθε κίνηση οποιουδήποτε, γνωστού αγνώστου, με τον οποίο μπορεί να μοιραστεί μία άνοδο ή κάθοδο με τον ανελκυστήρα.

Είναι γνωστό πως, όταν εφευρέθηκε το ασανσέρ, οι επιβάτες του είχαν κάποιο άγχος και για αυτόν τον λόγο, οι δημιουργοί θεώρησαν ότι με την προσθήκη ενός καθρέφτη στη μια του πλευρά, ο κόσμος θα ένιωθε πιο άνετα καθώς θα μπορούσε να βλέπει το περιβάλλον γύρω του.

Ακόμα, η ύπαρξη του καθρέφτη μέσα στα ασανσέρ, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους γιατί, όπως είναι επίσης γνωστό, το να κοιτάζει κανείς τον εαυτό του στον καθρέφτη μπορεί να αυξήσει και την αυτοεκτίμησή του ενώ παράλληλα, ο καθρέφτης προσφέρει μια αίσθηση ευρυχωρίας, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό για τα άτομα που υποφέρουν από κλειστοφοβία.

 

[ΠΗΓΗ] Newsroom

Close Float
Σοκολάτα 102,4