Η Ισπανίδα που αυτοεξορίστηκε σε μια σπηλιά χωρίς κανένα λόγο. Tι είπε όταν βγήκε

Η Beatriz Flamini δεν είχε ιδέα τι συνέβη στον πλανήτη επί 2 χρόνια

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

 

Μια Ισπανίδα αθλήτρια που απομονώθηκε οικειοθελώς από τον κόσμο μπαίνοντας σε μια σπηλιά τον Νοέμβριο του 2021, πρόσφατα βγήκε από την αυτοεξορία της μετά από 500 ημέρες ρεκόρ.

Όταν η γυναίκα ορειβάτης Beatriz Flamini μπήκε σε μια απομονωμένη σπηλιά στην ισπανική περιοχή της Γρανάδας στις 21 Νοεμβρίου 2021, ο κόσμος βρισκόταν ακόμα στη μέση της πανδημίας Covid-19, η Ρωσία δεν είχε εισβάλει στην Ουκρανία και ο Έλον Μασκ δεν είχε γίνει ακόμη ο ιδιοκτήτης του Twitter. Η Beatriz Flamini ήταν 48 ετών όταν μπήκε στη σπηλιά, αλλά είχε κλείσει τα 50 όταν βγήκε από αυτό και δεν είχε ιδέα τι είχε συμβεί στον έξω κόσμο τις τελευταίες 500 ημέρες.

Αν και δεν ήρθε σε επαφή με άλλους ανθρώπους, η Beatriz παρακολουθήθηκε προσεκτικά από μια ομάδα επιστημόνων, συμπεριλαμβανομένων ψυχολόγων και σπηλαιολόγων, σε αυτό που θεωρείται ένα πρώτο πείραμα στο είδος του…

«Είμαι ακόμα κολλημένη στις 21 Νοεμβρίου 2021. Δεν ξέρω τίποτα για τον κόσμο», είπε η αθλήτρια στους δημοσιογράφους καθώς έβγαινε για πρώτη φορά από τη σπηλιά βάθους 70 μέτρων (230 πόδια). «Έμεινα σιωπηλη εδώ και ενάμιση χρόνο, χωρίς να μιλάω σε κανέναν εκτός από τον εαυτό μου».

Χαμογελώντας και φορώντας γυαλιά για να προστατεύει τα μάτια της από το φως του ήλιου μετά από 500 ημέρες σκοταδιού, η 50χρονη ορειβάτης περιέγραψε την ακραία εμπειρία της ως «εξαιρετική, ασυναγώνιστη», υποσχόμενη να προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες μετά το πρώτο της ντους μετά από σχεδόν ενάμιση χρονο. Προφανώς ξόδεψε τον περισσότερο χρόνο της διαβάζοντας 60 βιβλία, κάνοντας γυμναστική, σχεδιάζοντας και πλέκοντας μάλλινα καπέλα.

Η Flamini έπρεπε να κάνει μικρά βήματα μετά την έξοδο από τη σπηλιά, γιατί οι αισθήσεις της μόλις άρχιζαν να προσαρμόζονται στον έξω κόσμο, κι έτσι συνέχιζε να χάνει την ισορροπία της. Είπε ότι σταμάτησε να παρακολουθεί τον χρόνο κάποια στιγμή, μετά από περίπου δύο μήνες, και υπολόγισε ότι ήταν μέσα «μεταξύ 160-170 ημερών», όχι 500.

Η ζωή σε πλήρη απομόνωση για τόσο καιρό προκάλεσε τη Flamini να βιώσει «ακουστικές ψευδαισθήσεις», επειδή «είσαι σιωπηλός και ο εγκέφαλος το φτιάχνει», αλλά το πιο δύσκολο πράγμα που έπρεπε να ανεχτεί ήταν μια εισβολή μυγών μέσα στη σπηλιά!

 

 

Close Float
Σοκολάτα 102,4