Ο εξυπνότερος άνθρωπος που έχει γεννηθεί ποτέ

Τι δουλειά επέλεξε να κάνει

Εάν το IQ σας είναι μεταξύ 85 και 115 μονάδων, ευθυγραμμίζεστε με την πλειοψηφία του πληθυσμού. Μια βαθμολογία πάνω από 130 δείχνει εξαιρετική νοημοσύνη και οτιδήποτε μεγαλύτερο από 160 σας κάνει ιδιοφυΐα (τουλάχιστον όταν πρόκειται να κάνετε τεστ νοημοσύνης).

Δεν ξέρουμε αν σας λέει κάτι το όνομα Marilyn vos Savant αλλά σύμφωνα με τα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες, το εκπληκτικό IQ της 228 είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ.

Κόρη μεταναστών, η vos Savant γεννήθηκε στο Σεντ Λούις του Μιζούρι το 1946. Οι προηγμένες γνωστικές της ικανότητες ήταν εμφανείς από νεαρή ηλικία και σύμφωνα με ένα τεστ IQ, εμφάνιζε ήδη επίπεδα νοημοσύνης ενηλίκων σε ηλικία 10.

 

 

Αποφάσισε να επιδείξει την εντυπωσιακή της εξυπνάδα στην επιτροπή των ρεκόρ Γκίνες τη δεκαετία του 1980. Χρησιμοποιώντας δύο τεστ – το τεστ Stanford-Binet και το Mega Test – έδειξε μια βαθμολογία IQ που την τοποθετούσε πάνω από τον Einstein και τον Hawking. Από το 1986 έως το 1989, τα Γκίνες την κατέταξαν ως το άτομο με το υψηλότερο IQ στη Γη.

Αντί να σπουδάζει κβαντική φυσική όπως μερικοί από τους συνομηλίκους της με ιδιοφυΐα IQ, η Vos Savant εργάζεται ως αρθρογράφος στο Parade από το 1986.

Close Float
Σοκολάτα 102,4