Οικογένεια μηνύει τη NASA «για να προσέχει πού πετά τα σκουπίδια της» – Της ήρθαν… στο κεφάλι

Η οικογένεια ζητά αποζημίωση 80.000 δολαρίων

 

 

 

Μία οικογένεια από τη Φλόριντα μηνύει τη NASA καθώς το σπίτι της υπέστη ζημιές από συντρίμμια που έπεσαν στη Γη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η δικηγορική εταιρεία Cranfill Sumner, που εκπροσωπεί την οικογένεια, δήλωσε ότι η υπόθεση κατά του αμερικανικού κρατικού οργανισμού είναι η πρώτη του είδους της – και θα «αποτελέσει το θεμέλιο» για παρόμοιες αγωγές στο μέλλον.

Το αντικείμενο, που ζύγιζε 725 γραμμάρια, έπεσε πάνω στο σπίτι του Alejandro Otero τον Μάρτιο του 2024, δημιουργώντας μια τρύπα στην οροφή, αλλά και το δάπεδο. Ο γιος του, μάλιστα, βρισκόταν λίγα μέτρα μακριά από το σημείο όπου έπεσε, αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε.

Η οικογένεια ζητά αποζημίωση 80.000 δολαρίων, έτσι ώστε η NASA «να αναλογιστεί το άγχος και τον αντίκτυπο που είχε αυτό το γεγονός στη ζωή τους», δήλωσαν οι δικηγόροι.

Η δικηγορική εταιρεία, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε πως οι πελάτες τους είναι «ευγνώμονες που κανείς δεν υπέστη σωματικές βλάβες», αλλά πρόσθεσε ότι το περιστατικό θα μπορούσε να είναι «καταστροφικό»: «Εάν τα συντρίμμια είχαν χτυπήσει λίγα μέτρα παραπέρα, θα μπορούσε να υπάρξει σοβαρός τραυματισμός ή θάνατος».

Η NASA ανέφερε πως τα συντρίμμια έπεσαν στη Γη όταν οι επίγειοι ελεγκτές χρησιμοποίησαν έναν ρομποτικό βραχίονα στον διαστημικό σταθμό για να απελευθερώσουν μια παλέτα φορτίου που περιείχε «γερασμένες μπαταρίες» τον Μάρτιο του 2021.

«Το υλικό αναμενόταν να καεί πλήρως κατά την είσοδο στη γήινη ατμόσφαιρα στις 8 Μαρτίου 2024», ανέφερε. «Ωστόσο, ένα κομμάτι του υλικού επέζησε της επανεισόδου και προσέκρουσε στο σπίτι στη Νάπολη της Φλόριντα».

«Τα διαστημικά σκουπίδια είναι ένα πραγματικό και σοβαρό ζήτημα λόγω της αύξησης της διαστημικής κίνησης τα τελευταία χρόνια. Εάν η NASA λάβει τη θέση ότι οι αξιώσεις των Oteros πρέπει να πληρωθούν στο ακέραιο, θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα τόσο σε άλλες κυβερνήσεις όσο και σε ιδιωτικές βιομηχανίες ότι τα θύματα πρέπει να αποζημιώνονται ανεξάρτητα από την υπαιτιότητα», υποστήριξε η δικηγόρος της οικογένειας, Mica Nguyen Worthy.

 

 

 

[ΠΗΓΗ]

 

Close Float
Σοκολάτα 102,4