ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ – «Ο τελευταίος δράκος του Καλεντρίν» ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ

Μπες τώρα στη σελίδα μας στο Facebook σοκολάτα 102,4 και πάρε μέρος στον διαγωνισμό!

 

 

Ο Σοκολάτα 102,4 προτείνει:

«Ο τελευταίος δράκος του Καλεντρίν»

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ

 

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ επιλέγει φέτος

να παρουσιάσει σε συνεργασία με την ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟ το έργο:

 «Ο τελευταίος δράκος του Καλεντρίν»
 του Παρασκευά Καρασούλου.

 

ΠΡΕΜΙΕΡΑ : ΣΑΒΒΑΤΟ 18 & ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023  |ΩΡΑ: 19:30

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ: 22 & 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023    |ΩΡΑ: 19:30

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Από Δευτέρα 13 Νοεμβρίου καθημερινά στο Δημοτικό θέατρο “Αστέρια”

Ώρες: 10:00 π.μ. έως 13:30

Τιμές εισιτηρίων : παιδικό 6,00€

Γενική είσοδος ενηλίκων : 8,00€

Τηλέφωνο κρατήσεων : 23210 54755 – 2321054585 (ώρες ταμείου)

Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ

 

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ:
20  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ»

 

Για πληροφορίες και κλείσιμο οργανωμένων μαθητικών παραστάσεων μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά στα τηλέφωνα : 23210 54268 – 23210 54585 (εργάσιμες μέρες και ώρες 9:30 π.μ. έως 15:00)
Τιμή εισιτηρίου : 6,00 €

 

«Ο τελευταίος δράκος του Καλεντρίν» είναι μια διασκεδαστική αλλά και με σημαντικούς κοινωνικούς και πολιτιστικούς προβληματισμούς παράσταση που δίνει στα παιδιά που θα την παρακολουθήσουν την δυνατότητα να γελάσουν, να συγκινηθούν και να σκεφτούν.

Το έργο είναι πρωτότυπο και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε θεατρική  σκηνή.
Το έχει γράψει ο Παρασκευάς Καρασούλος, μέλος της ΜΙΚΡΗΣ ΑΡΚΤΟΥ, επιφανής ποιητής, στιχουργός του τραγουδιού με πάρα πολλά πασίγνωστα και αγαπημένα από το ελληνικό ακροατήριο τραγούδια, δοκιμιογράφος και συγγραφέας λογοτεχνικών βιβλίων τόσο του παιδικού όσο και του «ενήλικου» ακροατηρίου.


Και ποιος δεν έχει ακούσει την ιστορία του Δράκου του Καλεντρίν…

Την συγκινητική ιστορία του φυλακισμένου δράκου, που για χρόνια λειτουργούσε παρά τη θέλησή του, ως  η τουριστική ατραξιόν της περιοχής μας…

Ο κύριος Ακριβός Μπιζ, ιδιοκτήτης και δεσμώτης του, τον χρησιμοποιούσε βάναυσα -αφού τον κρατούσε υπνωτισμένο και αλυσοδεμένο στην φυλακή του, για να ικανοποιεί την περιέργεια και την ανοησία των τουριστών που επισκέπτονταν  το Καλεντρίν και να τους διασκεδάζει,  επιδεικνύοντάς το «κοιμισμένο τέρας»  ως την ύψιστη αρχαία υποταγμένη δύναμη που μπορούσε να πλησιάσει έστω και για λίγο ο καθένας …  Με το αζημίωτο φυσικά. Δηλαδή με πανάκριβο εισιτήριο και του κόσμου τους Χορηγούς, που του γέμιζαν τις τσέπες και τους προσωπικούς τραπεζικούς του λογαριασμούς. Όχι μόνο φυσικά τους δικούς του λογαριασμούς. Γιατί από την εκμετάλλευση του μυθικού ζώου επωφελούνταν όλο το χωριό, που πουλούσε ως ενθύμια στους τουρίστες και στους Χορηγούς ότι μπορούσε να σκαρφιστεί το μυαλό του ανθρώπου. Από μαγικά δρακοφτερά μέχρι ιαματικά δρακοκόκκαλα.

Φέτος που το χωριό γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του, ο κύριος Ακριβός Μπιζ έχει ετοιμάσει ένα φαντασμαγορικό θέαμα με σύνθημα: «Στην γιορτή για τα 100 χρόνια του Καλεντρίν, μέχρι κι ο κοιμισμένος Δράκος του, θα ξυπνήσει… Ετοιμαστείτε για το πιο  φανταστικό κι ανεπανάληπτο θέαμα!»

Μόνο που την παραμονή της γιορτής κι ενώ οι τουρίστες έχουν κατακλύσει το βουνό και την πόρτα της σπηλιάς του Δράκου  για να παρακολουθήσουν το θέαμα της αφύπνισης του τέρατος … ο Δράκος εξαφανίζεται.

Τις υποψίες για την εξαφάνιση, ο κύριος Ακριβός Μπιζ αποδίδει στην νεαρή δημοσιογράφο Ελπίδα  και την παρέα της (τον φωτογράφο Πύρρο  και τον  προγραμματιστή και αγαπημένο της Ζαννή) τους οποίους και θεωρεί υπεύθυνους για την απαγωγή και ελευθέρωση του Δράκου. Ανήκουν άλλωστε και οι τρεις στους ελάχιστους αντιρρησίες που επιμένουν χρόνια τώρα να απαιτούν την απελευθέρωση του Δράκου και να καταγγέλλουν τις δρακομπίζνες.  Είναι μέλη του ομίλου «Φίλοι του Δράκου» που όμως είναι στην παρανομία στο χωριό.

Θα τα καταφέρουν οι νεαροί φίλοι του Δράκου να τον κρατήσουν ελεύθερο;  Ή θα επιτύχει ο κύριος Μπιζ να επιβάλλει τους εκβιασμούς του και να επιστρέψει ο Δράκος στη φυλακή του; Θα μάθει το χωριό και οι κάτοικοί του να σέβονται τους μύθους, τις αξίες, θα αποδεχθεί η μικρή μας κοινωνία  πως δεν μπορεί όλα να γίνονται εμπόριο και πως κάθε πλάσμα έχει την αξία του και τον προορισμό του σ’ αυτή τη ζωή; Και τέλος η αγάπη του Ζαννή  και της Ελπίδας  θα κατορθώσει να νικήσει τα εμπόδια και να δώσει δύναμη και φτερά στο Δράκο για να επιστρέψει στη χώρα του;

 

Ένα θεατρικό έργο γεμάτο δράση, συμβολισμούς και αναφορές στη διαχρονική σημασία των αξιών και του σεβασμού που οφείλουμε εμείς οι άνθρωποι να αποδίδουμε  στα αισθήματα και στη καλή  γειτονία μας με όλα τα πλάσματα που διαμορφώνουν τη φύση και το σύμπαν μας.

Συντελεστές :

Συγγραφέας: Παρασκευάς Καρασούλος

Σκηνοθεσία: Σταύρος Ράγιας

Σκηνογράφος-Ενδυματολόγος: Ανδρέας Γεωργιάδης

Βοηθός Σκηνογράφου: Βάσω Κουνούπη

Μουσική: Γιώργος Ανδρέου

Κινησιολογία : Αστέρης Πολυχρονίδης

Φωτισμοί : Νίκος Παπαδόπουλος

Ηχοληψία : Γιώργος Δασκαλάκης

 

Ηθοποιοί:

Γιώργος Καρύδας

Δημήτρης Κουστολίδης

Χριστίνα Αναγνώστου

Χρήστος Γκρόζος

Χριστίνα Σωτηριάδου

Χρήστος Ματσιαρόκος

Χρήστος Ατματζίδης

 

 

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών έχει μακρά και πολύ αξιόλογη διαδρομή στον χώρο του παιδικού θεάτρου. Οι παραστάσεις παιδικών έργων εδώ και πολλά χρόνια, έχουν διαμορφώσει ένα πιστό ακροατήριο θεατών παιδικής ηλικίας που ψυχαγωγούνται, επιμορφώνονται και παίρνουν τα πρώτα «μαθήματα» ως προς την εξαιρετικά σημαντική για τον πολιτισμό τέχνη του θεάτρου.

Η ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ είναι μία από τις εγκυρότερες δημιουργικές ομάδες της Ελλάδας με αντικείμενα την έκδοση μουσικής, βιβλίων λογοτεχνίας και τεκμηρίωσης, διοργάνωσης πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δράσεων, εικαστικής επιμέλειας ζωγραφικών εκθέσεων αλλά και πινακοθηκών και φυσικά παιδικού θεάτρου. Τα τελευταία χρόνια, η ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ έχει παρουσιάσει εξαιρετικές παραστάσεις παιδικού θεάτρου.

 

Ενδεικτικά :

  1. “O IAΣΟNAΣ KAI TO XPYΣOMAΛΛO ΔEPAΣ” – 2015 (θέατρο Badminton)

KEIMENO: Παρασκευάς Καρασούλος – ΣKHNΟΘΕΣΙΑ: Σοφία Σπυράτου

  1. ΠOIOΣ MOY XAΛAΣE TO TPENO”

MOYΣIKH ΠAIΔIKH ΠAPAΣTAΣH 2016 (IANOΣ)

ΚΕΙΜΕΝΟ: Παρασκευάς Καρασούλος – Γιάννης Βασιλόπουλος

ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιώργος Ανδρέου

 

  1. TA KAINOYPIA POYXA TOY BAΣIΛIA

2019 – 2020 (θέατρο ΑΛΙΚΗ)

KEIMENO: Παρασκευάς Καρασούλος ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Xρήστος Χατζηπαναγιώτης

  1. “H ΠENTAMOPΦH KAI TO TEPAΣAΛΛIΩΣ”

2023 (θέατρο Μικρό Παλλάς) Συνεχίζει και το 2024

ΚΕΙΜΕΝΟ: Παρασκευάς Καρασούλος

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σταύρος Ράγιας

  1. “ΠEΣ MOY T’ONOMA ΣOY”

ΠAIΔIKH MOYΣIKH ΠAPAΣTAΣH

ΣTIXOI – KEIMENA: Φοίβος Δεληβοριάς

2018 ως σήμερα

 

Close Float
Σοκολάτα 102,4