Ποια είναι η καταλληλότερη στιγμή για να πιεις καφέ μέσα στη μέρα

Τι έδειξαν δυο έρευνες

Από το NEWSROOM

 

Είναι κάποιοι άνθρωποι που δεν κάνουν χωρίς καφέ. Ειδικά, το πρωί, που μερικοί πρώτα φτιάχνουν καφέ και μετά κάνουν τα υπόλοιπα, γιατί θεωρούν ότι είναι ο μόνος τρόπος να ξυπνήσουν.

Μπορεί να είστε ένας από αυτούς. Ή μπορεί να είστε στην άλλη κατηγορία, σε εκείνη των ανθρώπων που πίνουν καφέ γιατί τους αρέσει ή απλά θα τους δώσει έξτρα ενέργεια. Αυτό όμως που πρέπει να ξέρετε, είναι ότι ο καφές έχει συγκεκριμένες ώρες μέσα στην ημέρα που θα πρέπει να τον πίνουμε.

Μια έρευνα του Πανεπιστημίου Standford ήρθε να αλλάξει αυτά που νομίζαμε μέχρι τώρα, ο καφές έχει τη δυνατότητα να επιτείνει την κατάσταση στην οποία είμαστε. Αν είστε δηλαδή σε κατάσταση δημιουργικότητας, ο καφές θα βοηθήσει να γίνεται πιο δημιουργικοί. Αν όμως έχετε στρες, τότε ο καφές, θα το κάνει εντονότερο και μάλλον θα στρεσαριστείτε περισσότερο.

 

 

Μια άλλη έρευνα του ASAP Science, έβγαλε το συμπέρασμα ότι αν πάτε το πρωί στην κουζίνα μόλις ξυπνήσετε για να πιείτε καφέ, αυτό δεν είναι ότι καλύτερο.

Το σώμα μας και το βιολογικό μας ρολόι ελέγχει την κορτιζόλη, γνωστή και ως ορμόνη του στρες, όλη την ημέρα. Η κορτιζόλη στον οργανισμό φτάνει στο αποκορύφωμά της μεταξύ 8 και 9 το πρωί, κάτι που σημαίνει ότι το σώμα μας θέλει από μόνο του να μας ξυπνήσει.

 

Οι επιστήμονες λοιπόν αναφέρουν ότι η κατανάλωση καφέ μεταξύ 8 και 9 το πρωί, μειώνει την επίδραση της καφεΐνης στον οργανισμό. Μια άλλη ώρα που δεν πρέπει να καταναλώνουμε καφέ, είναι το απόγευμα μεταξύ 5.30 και 6.30.

 

 

Close Float
Σοκολάτα 102,4