Τρία πράγματα που μας συμβαίνουν όταν κοιμόμαστε

Και ίσως δεν γνωρίζουμε

Όσο κοιμόμαστε διάφορα πράγματα συμβαίνουν στον οργανισμό μας, τα οποία δεν ελέγχουμε και που μπορεί να μην γνωρίζουμε κιόλας. Περνάμε βασικά, σε ένα άλλο στάδιο, ένα γενικό στάδιο χαλάρωσης, με τις λειτουργίες μας να επανέρχονται όταν ξυπνήσουμε.

 

 

Τρία πράγματα που μας συμβαίνουν ενώ κοιμόμαστε και ίσως να μην γνωρίζουμε είναι τα εξής:

Ο λαιμός μας κλείνει

Οι μύες που κρατούν ανοιχτό τον λαιμό χαλαρώνουν όσο κοιμόμαστε και το μέγεθος του λαιμού μειώνεται με έναν τρόπο. Πρόκειται για μια από τις πιο συνηθισμένες αιτίες του ροχαλητού. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι παράγοντες που το προκαλούν φυσικά, αλλά η σύσφιξη λαιμού έχει γενικά να κάνει με ενοχλητικούς θορύβους που κάνουν οι άνθρωποι όταν κοιμούνται.

 

Η πολύ γρήγορη κίνηση των ματιών

Οι φάσεις του ύπνου σου έχουν πάντα σκοπό να κρατήσουν χαλαρό και υγιή τον εγκέφαλό σου. Τα στάδια του ύπνου είναι 5 και το καθένα είναι πιο βαθύ από το προηγούμενο. Όταν περάσει και από τα 5, ξεκινά από την αρχή. Ο τελευταίος ονομάζεται REM και ξεκινά σχεδόν 60 με 90 λεπτά αφού μας πάρει ο ύπνος. Τα μάτια σε αυτό, κινούνται με μεγάλη ταχύτητα, εμπρός και πίσω, χωρίς να το ξέρουμε.

 

Ο εγκέφαλος απελευθερώνει συσσωρευμένες πληροφορίες και συνθέτει ιστορίες

Τα όνειρα και ο τρόπος με τον οποίον δημιουργούνται είναι ένα μυστήριο. Ωστόσο ξέρουμε, ότι προκύπτουν από τις μνήμες μας αλλά και το βαθύ μας υποσυνείδητο. Οπότε πρόσφατες εμπειρίες μπορούν να συνδυαστούν με άλλες πληροφορίες που έχουμε χρόνια στο μυαλό μας, όπως συναισθήματα, τραύματα και αναμνήσεις, τα οποία μετατρέπονται σε μυστήρια όνειρα, που ορισμένες φορές τείνουν προς το παράλογο.

Close Float
Σοκολάτα 102,4