Να γιατί δεν πρέπει να κάνεις δίαιτα στις γιορτές

Το μυστικό αποκαλύφθηκε: Γιατί να μην κάνεις δίαιτα στις γιορτές

 

Έχει φτάσει η πιο όμορφη εποχή του χρόνου και πάλι: Χριστούγεννα. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε όλοι σε πλήρες πνεύμα διακοπών και το φαγητό είναι ένα μεγάλο μέρος αυτού και πολλές φορές με τρόπο που μπορεί να μην ταιριάζει απόλυτα στον υγιεινό τρόπο ζωής σας… Αν και είναι δελεαστικό να ξεκινήσετε ή να συνεχίσετε να κάνετε δίαιτα αυτές τις μέρες, θέλω να σας πω γιατί πιστεύω ότι είναι καλύτερο να μην κάνετε καθόλου δίαιτα κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Αυτή η εποχή του χρόνου πηγαίνει χέρι-χέρι με το φαγητό, το πολύ φαγητό. Και μου αρέσει να βρίσκομαι μαζί με την οικογένεια και τους φίλους μου, ενώ όλοι προσπαθούν να ετοιμάσουν τα πιο νόστιμα πιάτα που θα φάμε μαζί. Ωστόσο, όλο αυτό το επιπλέον φαγητό σημαίνει ότι πιθανότατα τρώτε περισσότερο και διαφορετικά από ό,τι θα κάνατε συνήθως.

Γι’ αυτό κάποιοι ξεκινούν ή συνεχίζουν να κάνουν δίαιτα κατά τη διάρκεια των διακοπών και φυσικά το διαδίκτυο είναι γεμάτο συμβουλές για το πώς να διατηρήσετε το βάρος σας και πώς να μην παρεκκλίνετε από τη δίαιτα που ήδη κάνετε. Αλλά πιστεύω ότι στην πραγματικότητα δεν πρέπει να κάνετε δίαιτα και έχω μερικούς καλούς λόγους για αυτό.

Πρώτα απ ‘όλα, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρήσετε μια αυστηρή υγιεινή διατροφή σε αυτές τις γιορτινές στιγμές

Το να προσπαθείτε να κάνετε δίαιτα αυτές τις ημέρες είναι πολύ πιθανό να χαλάσει τη διάθεσή σας. Πιθανότατα θα καταλήξετε να νιώθετε απογοητευμένοι και ότι έχετε αποτύχει. Η δίαιτα αυτές τις ημέρες καθιστά δύσκολο να αντισταθεί κανείς στο φαγητό και ελικά όλη αυτή η απαγόρευση μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής, αύξηση βάρους, αυξημένο στρες και χαμηλότερα επίπεδα ενέργειας.

 

 

Μία σύντομη περίοδος απόλαυσης δεν θα καταστρέψει την προσπάθειά σας

Δεν πρέπει να φοβάστε μερικές επιπλέον θερμίδες και να έχετε εμμονή με το πώς θα φαίνεστε όταν τελειώσουν οι γιορτές. Και αν πάρετε λίγο βάρος, δεν είναι το τέλος του κόσμου. Απλώς όταν τελειώσουν οι γιορτές να επανέλθετε στις διατροφικές και σωματικές σας συνήθειες και είμαι σίγουρη ότι θα επανέλθετε στο κανονικό σας βάρος σε χρόνο μηδέν. Έτσι λειτουργεί.

Το να διασκεδάζετε και να τρώτε δεν σημαίνει ότι ξαφνικά έχετε αποτύχει

Χαρείτε αυτή την όμροφη εποχή του χρόνου και μην αγχώνεστε για το σώμα σας. Χαλαρώστε και απολαύστε τις στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ενώ τρώτε κάθε λογής υπέροχο φαγητό, γιατί μπορείτε.

Σύμφωνα με την εμπειρία μου, το μόνο κλειδί για πραγματική επιτυχία στην απώλεια βάρους, την υγεία και την ευεξία είναι το εξής: Δεν πρέπει να αισθάνεστε δεσμευμένοι ούτε από ένα συγκεκριμένο φαγητό ούτε από μία δίαιτα. Τα πάντα έχουν να κάνουν με την ισορροπία. Απλώς φροντίστε να πίνετε πολύ νερό, να τρώτε επίσης πολλά λαχανικά και να κοιμάστε αρκετά.

 

 

 

 

[ΠΗΓΗ]

Close Float
Σοκολάτα 102,4