Πέθανε ο στιχουργός, συνθέτης αλλά και τραγουδιστής Τάσος Βουγιατζής (Μασσέλες), ήταν 60 ετών

Από μικρό παιδί η μεγάλη του αγάπη ήταν η μουσική αλλά δεν την σπούδασε τη μουσική απλά την αγάπησε με όλη του τη ψυχή δημιουργώντας το πρώτο του συγκρότημα τους Slowfox. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 κάνει τη πρώτη του σοβαρή παρουσία στην ελληνική μουσική σκηνή δημιουργώντας μαζί με τέσσερα φιλαράκια του τις “Μασσέλες”. Εμφανίσεις, συναυλίες και ο πρώτος δίσκος (“Μασσέλες”, 1986, Polygram) είναι γεγονός με διαφορετική όμως σύνθεση.

Παρά την πρώτη θετική ανταπόκριση το συγκρότημα όδευε προς διάλυση και ο Τάσος απογοητευμένος σκέφτεται να φύγει στο εξωτερικό όταν ξαφνικά δέχεται ένα τηλεφώνημα απ’ το πουθενά πού του αλλάζει στη κυριολεξία όλη του τη ζωή.

 

Ήταν η τραγουδίστρια Ελένη Δήμου η οποία ενθουσιασμένη από τα τραγούδια και το φρέσκο ήχο πού πρότειναν οι “Μασσέλες” τον καλεί να συμμετάσχει στο νέο ανατρεπτικό πρόγραμμα της πού ετοίμαζε τότε στο Άλσος Club. Από ΄κεί και έπειτα ανοίγει μια νέα σελίδα, Το 1989 κυκλοφορεί ο Τάσος κυκλοφορεί τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο “Ο Tasos και οι Μασσέλες” και το 1991 κυκλοφορεί το δίσκο “Με τσιγαράκι”. Παράλληλα τον συναντάμε σαν συνθέτη και στιχουργό σε τραγούδια της Ελένης Δήμου (“Ψέμα”, “Πρώτη τ’ Απρίλη”, “Εξουσίες”, “Ψάξε δεν θα με βρείς” κ.ά) καθώς και στο πρώτο δίσκο του Νότη Σφακιανάκη (“Ναυάγια”, “Ύποπτη”, “Ζώνες ασφαλείας” κ.ά.). Το 1992 κυκλοφορεί τη τρίτη δισκογραφική του δουλειά και η πιο επιτυχημένη εμπορικά με τίτλο “Μικρές Ανήθικες Προτάσεις” στην οποία συμμετέχουν ο Νότης Σφακιανάκης, η Αλέκα Κανελλίδου, ο Λάκης Παπαδόπουλος και η πρωτοεμφανιζόμενη Ελένη Πέτα.

 

Συνεχίζει να συμμετέχει ως συνθέτης και στιχουργός σε δίσκους φίλων του όπως του Νότη Σφακιανάκη και της Ελένης Πέτα με τους οποίους συνεργάζεται και σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στην αγαπημένη του Θεσσαλονίκη.

 

Επανέρχεται δισκογραφικά το 1994 και ύστερα από μια σειρά εμφανίσεων σε νυχτερινά μαγαζιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ο Tasos φεύγει απ’ το προσκήνιο. Μένει μόνιμα πια στον Πειραιά δημιουργώντας οικογένεια, γράφοντας τραγούδια για άλλους, στην αρχή με τον καλό του φίλο Νίκο Τερζή και αργότερα με τον νέο του συνεργάτη Σόλωνα Αποστολάκη και έπειτα με πάρα-πάρα πολλούς άλλους. Το 1999 εμφανίζεται και πάλι δισκογραφικά ως “Tasos και οι Αξιότιμοι Κύριοι” με το ανατρεπτικό άλμπουμ “Ιδού”.

 

Με πληροφορίες από την σελίδα του Μιχάλη Στάμου

 

Την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Τάσου Βουγιατζή έκανε γνωστή η Ελένη Δήμου με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. «Αποχαιρετώ έναν ακόμα αγαπημένο συνεργάτη και φίλο με αυτό το τραγούδι που έγραψε ο Τάσος με τις μασέλες του. Ήθελε να το πω εγώ μα εξέφραζε τον ίδιο απόλυτα. Καλό ταξίδι φίλε μου. Λυπάμαι Λυπάμαι. Τάσος Βουγιατζής Τάσος με τις μασέλες RIP» έγραψε χαρακτηριστικά η Ελένη Δήμου στην ανάρτηση της.

«Αποχαιρετώ έναν ακόμα αγαπημένο συνεργάτη και φίλο με αυτό το τραγούδι που έγραψε ο Τάσος με τις μασέλες του. Ήθελε να το πω εγώ μα εξέφραζε τον ίδιο απόλυτα. Καλό ταξίδι φίλε μου. Λυπάμαι Λυπάμαι. Τάσος Βουγιατζής Τάσος με τις μασέλες RIP», έγραψε η Ελένη Δήμου και δημοσίευσε το τραγούδι «Πρώτη τ’ Απρίλη» το οποίο είχε συνθέσει ο Τάσος Βουγιατζής.

Με τη σειρά της, η Ελένη Πέτα σημείωσε χαρακτηριστικά στη ιστορία που επέλεξε να δημοσιεύσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram τα εξής «Καλό ταξίδι στο φως αγαπημένε μου… Στο φως που άπλετο είχες μέσα σου».

Close Float
Σοκολάτα 102,4